Aantal hypotheken neemt af

Het aantal hypotheekaanvragen daalt in rap tempo. Vorige maand (april) daalde het aantal hypotheekaanvragen met ruim 18% gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Maar als de eerste drie maanden van 2013 en 2012 worden vergeleken blijkt juist dat het aantal aanvragen juist is toegenomen.

In de maand april dit jaar zijn er meer dan 10.000 hypotheken aangevraagd. De verwachting is dat dit cijfer volgend jaar hetzelfde zal zijn. Volgens Hypotheken Data Netwerk, een instantie dat hypotheekaanvragen registreert, is dit te danken aan de economische situatie in het land. “De stijging is licht, maar zet wel door”, aldus Dorine van Basten, directeur Hypotheken Data Netwerk. Geld lenen en afbetalen lijken allebei steeds lastiger te worden voor Nederlanders. 

Hypotheek

BKR en borgstelling

Bureau Krediet Registratie heeft het druk dit jaar. Het aantal BKR registraties is toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Steeds meer huizenbezitters kunnen niet op tijd de rekening betalen waardoor Bureau Krediet Registratie noodgedwongen coderingen toewijst. Ieder bedrag boven de 450 euro (dus ook een hypotheek) wordt onder het vergrootglas gelegd. Eenmaal een BKR codering ontvangen? Dan moet u 5 jaar wachten voordat u weer kunt lenen zonder BKR check.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden