Flexwerker onder minimumloon

PostbezorgerHet kabinet heeft een nieuw voorstel om een wettelijk minimumloon toe te passen voor flexwerkers op basis van een opdrachtovereenkomst zoals postbezorgers. Lodewijk Asscher, Minister Sociale Zaken, heeft dit bekend gemaakt omdat bezorgers te weinig geld verdienen voor het werk dat verricht wordt. Momenteel bestaat er al een minimumloon maar dit kan omzeild worden door de opdracht te verdelen over meerdere mensen. Deze maatregel is goed voor bezorgers van post en dagbladen omdat die hiervan de dupe zijn. Naar schatting vallen 9000 postbezorgers in deze benadeelde categorie die recht heeft op meer geld voor het werk dat verricht wordt.

Zelfstandigen

De nieuwe regels gelden niet voor ZZP’ers omdat het kabinet vindt dat zelfstandiger meer vrijheid hebben om hun tarieven te bepalen. Deze maatregel kan zal er niet toe leiden dat zelfstandigen meer of minder werk en geld zullen krijgen volgens minister Lodewijk Asscher. 

Reactie PostNL

PostNL heeft gereageerd op het nieuws en zegt dat alle bezorgers bij PostNL al het minimumloon krijgen en niet gebruik maken van de mazen in de wet. Het bruto minimumloon ligt op dit moment rond de 7,55 euro per uur voor postbezorgers vanaf 18 jaar.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden