Huizenbezitters lossen meer geld af

Eigenaren van koopwoningen lossen meer geld af in 2013. De cijfers van vorig jaar zijn een stuk lager in het eerste kwartaal van dit jaar. De aflossingen bij banken stegen tussen de veertig tot vijftig procent. Vorig jaar was dit twintig tot vijftig procent. ING, Rabobank en ABN Amro melden alle drie dat de aflossingen flink stijgen en dit de komende jaren waarschijnlijk zo zal blijven doorzetten. De economische crisis in Europa heeft veel impact op de huizenmarkt en het vertrouwen in onroerend goed neemt af omdat er minder geld uitgegeven wordt.

De meest voorkomende reden om extra of sneller af te lossen is dat mensen bewust zijn van opbouwende schulden en dalende huizenprijzen. “Als deze trend zich doorzet, wat ik verwacht, dan zal de totale schuldenberg in nederland dit jaar voor het eerst afnemen”, zegt Paulus de Wit van ABN Amro. 

De hypotheekschuld is een veel besproken kwestie in de Tweede Kamer en Nederland moet de nodige hervormingen accepteren. De Europese Commissie waarschuwde al eerder dat de hoge hypotheekschuld in Nederland flink omlaag moet en huizenbezitter dus meer geld moeten betalen. Vorig jaar is de hypotheekrenteaftrek ingeperkt tijdens het kabinet-Rutte 2. Hierdoor is direct het aantal BKR coderingen toegenomen en zijn sommige mensen noodgedwongen om uit te wijken naar geld lenen zonder BKR toetsing. De cijfers van 2013 zijn nog niet bekend gemaakt door BKR maar de verwachting is dat het nog steeds stijgt.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden