Huizenkoper komt bijna niet meer aan een lening

Volgend jaar daalt de maximale hypotheek die met een Nationale Hypotheekgarantie (NHG) kan worden afgesloten. Uit onderzoek blijkt dat het bedrag tot wel 25.000,- euro kan zakken. Daar tegenover staat wel dat de leencapaciteit minder hard daalt in vergelijken met de huizenprijzen. Dat betekend eigenlijk dat nieuwe kopers nauwelijks last hiervan hebben, althans in theorie. In de praktijk blijkt dat huizenkopers bijna niet meer aan een lening komen. Hypotheken vanaf 200.000,- euro lijken het meest last te hebben van de slechte economische tijden.

Huizenprijzen dalen

Deskundigen zijn het eens dat de huizenprijzen de komende jaren blijven dalen. Ook het aantal woningen dat met verlies wordt verkocht neemt toe. Gemiddeld verkoopt 35% van de verkopers hun huis tegen een lager bedrag dan de aankoopwaarde. Vastgoed handelaren spelen hier slim op in door vooral huizen onder de 200.000 euro te kopen om deze een paar jaar later te verkopen met een winstmarge van 10%.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden