ING en ABN Amro bank lanceren nieuwe betaalmethode

De twee Nederlandse banken ING en ABN Amro lanceren een nieuwe betaalmethode waardoor u straks de pas niet meer in de betaalautomaat hoeft te steken. De nieuwe betaalmethode houdt in dat u de pas langs een magneetstrip kan vegen waardoor u ook geen pincode meer hoeft te gebruiken. Voor skimmers wordt het lastiger om bankpassen te vervalsen omdat de pas niet meer in de betaalautomaat gestoken hoeft te worden. Deze nieuwe betaalmethode werkt alleen voor kleine bedragen tot 25 euro omdat het gebruiken van een pinpas zonder pincode ook weer risico's met zich meebrengt. Ook is het niet meer dan 3 keer per dag mogelijk om te betalen zonder pincode, hierna moet wel een pincode ingevuld worden. ING en ABN Amro bank zijn in hun nopjes over de samenwerking voor de nieuwe manier van betalen!

Vooral consumenten en winkeliers waarderen het gemak en de snelheid van het nieuwe betalen voor kleine aankopen. Toch is er kritiek van buitenstaanders omdat critici van mening zijn dat betalen altijd met een pincode moet gebeuren zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden voor kleine bedragen. De nieuwe betaalpassen zijn vanaf medio 2013 beschikbaar voor particulieren.

BKR en het nieuwe betalen

Bureau Krediet Registratie zal geen BKR codering geven als er misbruik gemaakt wordt van het nieuwe betalen. Een BKR codering wordt namelijk alleen geldig voor bedragen boven de 500 euro. Wel denkt de overheid om een zwarte lijst bij te houden met mensen die vaker de dupe zijn geweest van skimmen zodat deze mensen alleen met een pincode kunnen betalen voor kleine bedragen tot 25 euro. Tot nu toe zijn er meer dan 100.000 Nederlands geregistreerd met een BKR notering achter hun naam!

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden