Maatregel hypotheken pas doorvoeren in 2014

Het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Makelaars hebben een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De maatregel uit het regeerakkoord over hypotheken zou beter in 2014 doorgevoerd moeten worden. Door de maatregel nu in te voeren worden nieuwe en bestaande huizenbezitters niet gelijk behandeld. 

Met een hypotheek is spoed zelden goed

Door overhaaste maatregelen zullen er grote onduidelijkheden ontstaan voor huizenbezitters. Deze wijziging zorgt ervoor dat nieuwe huizenbezitters verplicht worden om jaarlijks te gaan aflossen. In het nieuwe regeerakkoord betalen starters fors meer per maand voor een hypotheek. Naar schatting worden huurwoningen steeds aantrekkelijker, ook voor mensen die al een huis bezitten. 

Stijging

Volgens berekeningen stijgen de maandelijkse kosten voor een woning met 18% in het eerste jaar. Na dertig jaar tijd zal dit oplopen tot 65% of hoger! Volgens de organisaties is er een gebrek aan samenhang en bestaat het regeerakkoord uit onduidelijk maatregelen. De politiek zou meer rekening moeten houden met alle Nederlands en minder geld naar het buitenland moeten sturen, aldus de organisaties.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden