Spanje heeft nog geen hulp nodig van ECB

ECB-bestuurslid Ewald Nowotny heeft zondag gezegd dat Spanje geen hulp zal vragen aan de Europese Centrale Bank voor het opkopen van staatsleningen. Spanje zal eerst zelf moeten kijken wat het kan doen aan de problemen in het land voordat de ECB zich zal bemoeien met de zaak. Steeds meer landen verkeren in financiële problemen en kloppen aan om geld te lenen bij de Europese Centrale Bank. Het afgelopen jaar heeft Spanje al meer dan 40 miljard euro geleend en de kans is klein dat dit de problemen zal oplossen in het land. De voorzitter van de ECB wilt zien dat er hervormingen worden doorgevoerd en herfinancieringen plaatsvinden op de obligatiemarkt voordat er opnieuw hulp wordt geboden aan Spanje.

In het verleden heeft Ewald Nowotny al gezegd dat landen als Spanje en Griekenland meer tijd nodig hebben om de financiële huishouding op orde te krijgen. Hoeveel tijd er nodig is weet niemand maar zeker is dat er opnieuw geld geleend moet worden om niet failliet te gaan. Over het instorten van de eurozone praat Ewald Nowotny liever niet omdat dit catastrofale gevolgen heeft voor de hele economie in Europa en de rest van de wereld.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden