Steun aan banken zorgt voor verlies bij de Staat

De Nederlandse banken hebben in 2008 grote bedragen geld gekregen van de Staat. Dit geld was nodig om de banken te redden van een faillissement. Vanaf 2013 lijdt de Staat verlies op de miljardeninvesteringen volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. De overheid betaald namelijk meer rente over het geld waarmee de banken worden gesteund dan het dividend dat de banken hiervoor betalen.

Jeroen Dijsselbloem heeft dit bekend gemaakt op een lokale PvdA-receptie in Nijmegen. De woordvoerder heeft dit vervolgens bevestigd aan verschillende landelijke media. Er wordt een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met meer informatie waaruit ook cijfers moeten blijken. De Tweede Kamer is altijd kritisch op leningen die meer geld kosten dan opleveren en de verwachting is dan ook dan het een felle discussie gaat worden. Het verliezen van geld door te hoge leningen is aan eerder een knelpunt geweest in de Tweede Kamer, de Staat moet beter op het geld van de Nederlandse burger letten.

Banken

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden