×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Stijgende huizenprijs zorgt voor problemen bij starters

Het wordt telkens moeilijker voor starters om een lening te krijgen. De stijgende huizenprijs zorgt ervoor dat starters vaak niet genoeg kunnen lenen voor een hypotheek. Met name in de randstad hebben starters problemen volgens Het Centraal Bureau voor de Statistiek. De gemiddelde huizenprijs is 20% gestegen in 2,5 jaar tijd met uitschieters tot wel 35%. Bouwbedrijven spelen proberen in de randstad zoveel mogelijk nieuwe huizen te bouwen en verhogen tegelijk ook de prijs. Banken lijken zich niet te bekommeren om starters en verhogen de maximale hypotheek nauwelijks.

Jaar Stijging
2016 7,1%
2017 7,6%
2018 3,1%

Sociale huur ook last van huur verhogingen

De huurprijs van huurwoningen is eveneens gestegen de afgelopen 2,5 jaar. Toch is de situatie hier anders omdat de huurtoeslagen ook zijn toegenomen waardoor de huurder netto amper meer betaald dan voorheen. Het aanvullende bedrag wordt betaald door de gemeente en overheid. In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de scheve verhouding tussen kopen en huren, "Het lijkt wel communistisch hoe de regering de afgelopen jaren stelselmatig de lasten verzwaring voor de koopmarkt heeft doorgevoerd" aldus een woordvoerder van de Tweede Kamer.

Een huis kopen of huren

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden