Vakantiegeld te weinig om op vakantie te gaan

Nederlanders krijgen te weinig vakantiegeld om daarvan op vakantie te gaan. Zes op de tien vakantiegangers vult het bedrag aan om toch op vakantie te kunnen gaan. Het vakantiegeld wordt bijna altijd gebruikt voor een vakantie naar het buitenland. Uit onderzoek van TNS Nipo dat is gehouden onder 1175 burgers blijkt dat ongeveer 13% niet tijdens de zomerperiode op vakantie gaat. Gezinnen met kinderen gaan juist wel op vakantie tijdens de zomervakantie. Alleenstaanden gaan juist minder vaak op vakantie en zetten het geld vaker op een spaarrekening.

Vakantiegeld

Mei

Mei is de maand van het vakantiegeld. Circa 75% krijgt vakantiegeld uitbetaalt in de maand mei. Daarna blijkt juni de meest gebruikelijke maand om het geld te innen. Uit onderzoek komt ook voor dat de meeste Nederlanders het liefst in mei het geldbedrag ontvangen. Maar ook hier zitten verschillen, zo ontvangen singles liever vakantiegeld in april of december.

Populaire landen om op vakantie te gaan

Spanje en Frankrijk zijn de populairste vakantielanden onder de Nederlanders. Het mooie weer in Spanje, vooral aan de kust, blijkt ieder jaar weer de eerste keuze. Opvallend is dat Noord-Afrikaanse landen ieder jaar een stukje aan populariteit winnen ondanks de onstabiele situatie.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden