×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

BKR en Hypotheek

Een hypotheek is een veel gebruikt woord voor een hypothecaire lening. Een hypotheek is een lening waarbij een registergoed als onderpand dient. In de praktijk zien we een hypotheek dus vaak bij  het kopen van een huis. U gebruikt de geldlening om het huis te kopen en uw woning geldt hierbij als onderpand voor de lening. De waarde van uw woning, het onderpand, is bepalend voor de hoogte van de hypotheek. Naast de waarde van het onderpand is ook uw financiële situatie van belang. De kredietverstrekker zal beroep doen op het Bureau Krediet Registratie (BKR) die informatie heeft over uw leenhistorie. Op deze manier kan de geldverstrekker inschatten of hij een hypothecaire lening wil aangaan of niet.

Wat is een BKR registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit is een stichting die is opgericht om centraal informatie te verzamelen over de kredietwaardigheid van personen. De stichting BKR is gevestigd in Tiel en behoed mensen voor overkreditering.

Iedereen die en betalingsverplichting heeft gehad en een krediet heeft in Nederland staat in register van het BKR vermeld. Het is echter niet zo dat het BKR alles van onze financiën weet.  Stichting BKR slaat persoonsgegevens op, zoals naam, geboortedatum en woonplaats. Daarnaast heeft het BKR de beschikking over onze kredietgegevens. Denk hierbij aan geleend vermogen en kleine kredieten in de vorm van creditcards.

Met de gegevens van het BKR kunnen geldverstrekkers informatie verkrijgen over uw financiële situatie. Op deze manier kan de geldverstrekker bekijken of u in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen. Daarnaast beschermt het ook uzelf, gezien u niet zomaar meer kunt lenen dan u zich eigenlijk kunt veroorloven. Op deze manier werkt het BKR naar twee kanten toe.

Wanneer krijgt u een BKR registratie

De kredieten met een looptijd van langer dan drie maanden en met een bedrag tussen de €5.000 en €125.000 worden geregistreerd. Er zijn allerlei soorten kredieten waar u aan kunt denken. Een veel voorkomende BKR registratie is een creditcard, maar ook een kredietlimiet op uw betaalrekening kan zorgen voor een BKR registratie.

Een BKR registratie hoeft helemaal geen problemen voor u op te leveren. Het is namelijk zo dat al uw kredieten worden bijgehouden door het BKR. Wanneer u geen betalingsachterstand heeft zult u dus ook in het systeem van het BKR staan. Het gros van de mensen hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken voor een registratie bij het BKR. Echter, wanneer u problemen heeft met het afbetalen van uw kredieten kunt u te boek komen te staan als wanbetaler. In dit geval zult u dus ook door het BKR geregistreerd worden als wanbetaler. In dit geval is het zeer lastig om een lening af te sluiten.

Wanneer u wilt weten hoe u bij het BKR geregistreerd staat, kunt u dit navragen. U kunt uw gegevens aanvragen bij het BKR zelf, of bij uw bank. Aan deze aanvraag zitten eenmalige kosten van enkele euro’s verbonden. Het is overigens niet mogelijk om de BKR registratie van andere personen in te zien.

Een hypotheek afsluiten met een BKR registratie

Zoals gezegd levert een registratie bij het BKR niet altijd problemen op. Sterker nog, het gros van de mensen dat geregistreerd is bij het BKR heeft absoluut geen problemen bij het aanvragen van een krediet. Dit geldt natuurlijk ook voor het afsluiten van een hypotheek. Het afsluiten van een hypotheek wordt dus pas lastig wanneer u geregistreerd staat als wanbetaler.

Er zijn allerlei situaties te bedenken waarbij u geregistreerd wordt als wanbetaler. Hierbij kunt u denken aan het niet kunnen betalen van rekeningen of het niet kunnen aflossen van een lopende lening. U wordt vervolgens in het systeem geregistreerd als wanbetaler. Dit betekend echter niet dat u geen hypotheek meer af mag sluiten.

De keuze om u een hypotheek wel of niet te verstrekken wordt altijd door de kredietverstrekker zelf gemaakt. Het BKR heeft hier dus geen enkele zeggenschap in. In de praktijk blijkt het echter wel zeer lastig, zo niet onmogelijk, om een hypotheek af te sluiten wanneer u bij het BKR als wanbetaler geregistreerd wordt. De kredietverstrekkers willen niet het risico lopen dat u uw lening niet kunt aflossen.

Nieuwsbrief

Kwartaallijkse nieuwsbrief met leningen zonder BKR toetsing.

Over ons

De vergelijker van leningen en bordevol informatie en tips over hoe te lenen met een BKR registratie. Wij doen ons best om de beste aanbiedingen voor jou te selecteren.

Heb je een vraag of wil je contact opnemen? Dat kan via info@lening-zonder-bkr.nl 

© 2017 Lening zonder BKR - Alle rechten voorbehouden